Βοηθητικός χώρος – Σαπωνοποιείο
Μεταξύ των δύο λαδαποθηκών και της αίθουσας παραγωγής , στέκει το μοναδικό διώροφο κτίσμα του συγκροτήματος . Η άνοδος στον όροφο γινόταν μέσω εξωτερικής σκάλας και στεγασμένου εξώστη, που δεν σώζονται. Το πάτωμα του ορόφου ήταν φτιαγμένο από μεγάλες ξύλινες τάβλες, τις οποίες υποβάσταζαν ξυλοδοκοί από ακατέργαστη ξυλεία.
Στο εσωτερικό του ισογείου, δίπλα στην πόρτα που συνδέει τον χώρο αυτό με την αίθουσα παραγωγής , υπάρχουν δύο στέρνες για το πλύσιμο του ελαιοκάρπου. Στον όροφο σώζεται η οπή εισόδου της χοάνης από όπου έριχναν τις ελιές στον έναν από τους δύο ελαιόμυλους της αίθουσας παραγωγής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο όροφος χρησίμευε ως ξηραντήριο σαπουνιού, αλλά και ως χώρος διαμονής των εργατών που έρχονταν από μακρινά χωριά για να εργαστούν στο ελαιοτριβείο όταν υπήρχε αυξημένη δουλειά. Η παραγωγή –μικρής μάλλον– ποσότητας σαπουνιού επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη δύο εγκιβωτισμένων σκαφών με εσωτερική επένδυση από λαμαρίνα και οπές στον πάτο τους. Σ’ αυτές γινόταν η παραγωγή του πολτού του σαπουνιού.
Μέσα στις σκάφες βρέθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, στοιβαγμένα και σκεπασμένα με πέτρες και χώμα, τα λογιστικά βιβλία του εργοστασίου, πολύτιμα τεκμήρια της λειτουργίας του από το 1894 έως το 1959. Σήμερα, στο ισόγειο εκτίθεται το αρχείο αυτό, ενώ στον όροφο βρίσκονται τα γραφεία του Μουσείου.